Пиян шофьор без книжка е прегазил 65-годишна жена в стамболовското с. Жълти бряг и е избягал от местопроизшествието, съобщават местни медии.

25-годишният мъж от с. Книжовник е издирен и задържан, съобщават от ОДМВР-Хасково.

Според "Марица" ситуацията започнала да ескалирал снощи, когато избухнал скандал между 2 рода, събрали се преди това да празнуват в Жълти бряг. В хода на тържеството, полято с алкохол, опонентите си припомнили стари обиди.

Един от скандалджиите  - 25-годишният младеж от Книжовник, се прибрал в родното си село, събрал свои приятели и отново се върнал в с.Жълти бряг с подкреплението, което натоварил в опела на баща си.

По време на последвалия скандал той... се качил в колата, за да разгони опонентите си, но се ударил се в стълб, след което потеглил отново и блъснал намиращата се на улицата жена от с. Долни Главанак. След инцидента избягал с колата в с.Конуш, където бил задържан от полицаите. „Сигналите за двете произшествия са подадени последователно на спешния телефон 112 в 23.15 ч. Входа на работата станало известно, че се касае за неправоспособен водач без свидетелство за правоуправление.

Изпробван е с техническо средство. Дрегерът отчел 1,04 промила алкохол в кръвта.

Трупът на починалата 65-годишна жена е транспортиран за аутопсия в Съдебна медицина - Хасково. Работата по установяване мотивите за скандала са в процес на изясняване. Разпитват се множество хора, станали свидетели на инцидента. Образувано е досъдебно производство“, коментираха от ОДМВР, цитирани от "Марица".