Американският президент Джо Байдън, който по-рано през деня даде положителна проба за COVID-19, обяви в туитър, че се чувства добре.

"Хора, справям се отлично. Благодаря ви за загрижеността. Току-що се обадих на сенатора Кейси (Боб Кейси е сенатор на Пенсилвания б.р.), конгресмена Картрайт (Мат Картрайт е конгресмен на Кънектикът - б.р.) и кметицата Когнети (Пейдж Когнети е кметица на Скрантън, Пенсилвания - родния град на Байдън - б.р.), както и с братовчеди от Скрантън, за да им се извиня, че ще пропусна планираното ни събитие днес. Продължавам да съм зает!"

79-годишният държавен глава е ваксиниран два пъти срещу COVID-19 и вече взема предписаното му лекарство "Паксловид". Президентът изпитва "леки симптоми", но ще продължи да изпълнява всичките си задължения напълно през това време, се казва в съобщение на Белия дом.

Държавният глава е разговарял със служители от администрацията си по телефона тази сутрин и е уверил, че ще участва в планираните за днес срещи по телефона или по видеоконферентна връзка в платформата "Зум" (Zoom). 

Белият дом обещава да дава всекидневна информация за състоянието му.

Администрацията ще уведоми всички, които са били в контакт с президента вчера и днес, включително членове на конгреса и журналисти.

Предшественикът на Байдън Доналд Тръмп, който е на 76 години, даде положителна проба за коронавирус на 2 октомври 2020 г. и бързо се възстанови.

Вицепрезидентката Камала Харис бе диагностицирана с COVID-19 в края на април 2022 г.