Тодор Неделев продължава да се възстановява след катастрофата между двата автобуса на националите ни на 10 юни в Тбилиси. Той претърпя спешна операция на главата и сега си почива в Пловдив.

В първото си телевизионно интервю след инцидента, полузащитникът на "Ботев" заяви, че се възстановява добре и се надява скоро да започне да тренира. Той добави, че няма търпение да започне да се готви и скоро да се завърне на терена. Трудно му е да гледа "канарчетата" отстрани.

Неделев бе в ложата на стадион "Васил Левски" за домакинството на кипърския "Апоел" (Никозия) в Лигата на конференциите - 0:0

"Чувствам се добре, възстановяването върви по план. След няколко дни имам скенер на главата, надявам се резултатите да са добри. В края на месеца ще дойде докторът, който ме оперира в Грузия. Надявам се всичко да е наред и да започна да правя някакви неща", каза Неделев в предаването "Тази сутрин" по bTV.

Той разкри и какви лекарски препоръки следва:

"Не трябва да излизам в това време, доста са високи температурите, трябва да стоя вкъщи и да почивам. Мога да излизам сутрин рано и късно вече. Не трябва да излагам на слънце главата си. Не ми е позволено да ям сладко и да пия алкохол. Всичко спазвам, защото искам да се възстановя колкото се може по-бързо.”

При завръщането си на терена Неделев ще носи специално изработена каска, като тази, с която бившият вратар на "Челси" и "Арсенал" Петер Чех играеше дълги години.

"Ще бъде направена каска, от вътрешната страна ще бъде по-твърда заради евентуален удар в главата, останалото ще е абсолютно същото като при Петер Чех", рече халфът.

Той сподели и че близките му са преживели инцидента най-тежко. Приятелката му замина за Грузия при първа възможност, за да бъде до него. Той й благодари в ефир и сподели, че мечтае двамата да имат дете. Друга негова мечта е "Ботев" да е силен и всяка година да играе в Европа.