Божидар Краев бе представен като ново попълнение на отбора "Уелингтън Финикс" от А-Лигата на Австралия. Новозеландският тим, който се състезава в шампионата на съседите си, привлече 25-годишния българин с договор за два сезона.

Доскоро той бе спряган за завръщане в "Левски".

Краев е четвъртото ново попълнение в състава на "Уелингтън" след Стивън Угаркович, Лукас Маурагис и капитана на националния тим на страната Коста Барбарусес.

През миналия сезон Краев изигра само два мача за дублиращия отбор на датския "Мидтиланд", в които вкара два гола, и още един двубой за първия отбор, в който не успя да се разпише.

"Офертата ме заинтригува. Имах няколко други предложения, но бях с добро предчувствие за тази оферта. А-Лигата се разраства и набира популярност и исках да бъда част от нея. Аз съм креативен играч, моята роля е да вкарвам и да правя асистенции. Искам да изиграя максимален брой мачове и да помогна на "Финикс" да достигне до най-високата възможна позиция в лигата”, коментира Краев, цитиран от официалния сайт на клуба.

В кариерата си Божидар Краев е играл още за "Левски" и португалските "Жил Висенте" и "Фамаликао". За националния отбор на България има 24 мача и три гола.