Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов поиска от вътрешния министър Бойко Рашков да го арестува, защото е мафиот. Искането си Трифонов отправи чрез публикация във фейсбук.

"Не може непрекъснато да има твърдения, че аз съм мафиот, а вие да не правите нищо. Това започва да става подозрително", обръща се шоуменът към министърът с оставка. "Ще вземат да ме обвинят във връзки с “Продължаваме промяната”. Затова ме арестувайте поне за 24 часа."

Шоуменът представя като "мафиотски организации" телевизионните предавания, в чието създаване е участвал през годините. И докарва иронията до крайност, като отбелязва че сам финансира партията си - "аз съм мафиот, който сам си плаща, защото сам се изнудва и сам рекетира себе си". После пък драматизира - че трябва "да бъда арестуван, осъден и вкаран в затвора до края на жалкия си живот"V

Според Трифонов вече "всички" - и българските граждани, и Кирил Петков и Лена Бориславова, "Гугъл" и "Уикипедия", знаели, че той е мафиот.

"Защото г-н Рашков, съгласете се, че и без да сте шеф на КПКОНПИ, като министър на вътрешните работи имате достатъчно власт да ме разкриете, арестувате и унищожите", казва се лидерът на ИТН.

Преобладаващите коментари под поста на шоумена-политик изобилстват от страх за менталното му здраве и епитети като „мултак“, „лъжливото овчарче“, „самовлюбен нарцис“ и др.

Ето някои от тях:

V. Deyanova-Ivanova: Чакай, че се притесних, че днес никакъв те няма. Според мен трябва да прекараш седмици две я на Нареченски бани, я в Карлуково. После всичко ще си дойде на мястото.

Т. Georgiev: Кажи нещо за мажоритарния вот, за намалянето на депутати, за личностите в Парламента, а не натискачи на бутони? Ти сега какъв си - идеолог, лидер на партия, носител на промяна, чегъртач ли си? Защото излиза, че си писач на статуси. Нещо полезно и градивно свърши ли твоята мила партия за тия години или вие сте говорители, а не вършители? Ти постави някакъв рекорд - от първа политическа сила, вече извън парламента. Така че не си мафиот - рекордьор си.

I. Kucarova: По добре е да замълчиш вече.... Прочети и си припомни народната приказка "Лъжливото овчарче"!!!

V. Stefanova: Много слаб сценария на шегата ти, Слави! И много добре знаеш, че адвоката на ББорисов с каскета си затваря очите за всички вас.

Т. Гяуров: Дори поне малко остроумие не може да пусне. Скучно, досадно и тъпо!

 Малко по-късно зам.-шефът на "Има такъв народ" Тошко Йорданов гостува в бТВ в предаването "Лице в лице". Водещата Цветанка Ризова специално се поинтересува дали Трифонов е арестуван до този момент. Йорданов отрече.

"Подготвил си е торбичката", коментира Ризова.

"Подготвил се е психически", уточни Йорданов.