Европейските умници страдат от тежка диария от страх да не измръзнат, гледайки през заскрежения прозорец към затихващото им производство.

Това обяви бившият руски президент Дмитрий Медведев в "Телеграм".

"Цялата сегашна политика на европейците спрямо Русия е отвратителен коктейл от високомерна грубост, юношеска инфантилност и примитивна глупост", добави още той.

Медведев обяви, че Европа е решила жестоко да накаже Русия "за желанието й да защити страдащите хора и да осигури своите дългосрочни интереси".

"Решиха, както обикновено, да разкъсат руската икономика на парчета. Да я лишат от пари чрез износа на енергия. И наложиха тотални санкции на всичко, което гори".

Според настоящия зам.-председател на руския Съвет за сигурност Европа е поставила за основна цел "да остави руснаците да страдат", въпреки че чрез действията си е нанесла щети по "огромната си индустрия, развитото селско стопанство" и гражданите на ЕС, които "искат да живеят в топли къщи с вода".

"Тогава го разбраха ... Спомниха си, че никой не е отменил зимата, а алтернативните доставки на газ, нефт и въглища са скъпи или просто нереалистични. Разбраха колко трудно е да седиш на три стола", заяви той и добави: "Жълто-синята истерия провокира тежка диария от страх да не замръзнат в студените си жилища, гледайки през затъмнения прозорец към затихващото производство. Наистина, европейските умници предлагат да се лекуват от диария с изпитано лекарство: увеличаване на доставките на оръжия за режима в Киев и войната до победата. О, добре тогава. Студът идва скоро..."