Капитанът на националния ни отбор Георги Костадинов ще продължи кариерата си в кипърския "Апоел" (Никозия). 31-годишният халф подписа днес договор за две години и беше представен пред медиите, съобщи БТА.

За последните три сезона Костадинов носеше екипа на руския "Арсенал" (Тула), като в два от тях носеше и капитанската лента. През този сезон обаче "Арсенал" изпадна от руската Висша лига, като целият шампионат беше съпътстван от проблеми с лицензирането.

"Футболен клуб Апоел обявява принципното споразумение с Георги Костадинов. Приветстваме Георги Костадинов и му пожелаваме да празнува титли и европейски  успехи със "синьо-жълтия" щит на гърдите", се казва в официалното съобщение на клуба.

Бившият футболист на "Левски" и "Макаби" (Хайфа) имаше предложения от Саудитска Арабия, от руския "Родина" (Москва), турския "Ризеспор" и полския "Лехия" (Гданск), но в крайна сметка избра да продължи кариерата си в Кипър.

Първенството на островната държава в последните години набира скорост и от това лято вече има два отбора в Шампионската лига. "Апоел" завърши 3-ти миналата година, но е рекордьор с 28 спечели титли.

В четвъртък тимът посреща "Ботев" (Пловдив) във втора среща от втория кръг на Лигата на Конференциите след 0:0 в София миналата седмица.