МВР разпространи снимки от задържането на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов, от които става ясно, че те са били отведени в полицията без белезници. 

"Операцията на МВР е проведена с пълно уважение към закона и  лицата, спрямо които бяха предприети процесуално-следствени действия", пишат от пресцентъра на силовото ведомство.

Полицаи придружават Севделина Арнаудова до помещенията за задържане. Снимка МВР

 

Тримата задържани преминали през медицински преглед в Медицинския институт на МВР.

Полицията обяснява още, че ще пусне и тримата, преди да изтече законовият 24-часов срок на полицейско задържане, освен ако наблюдаващият прокурор не постанови задържане за 72 часа. 

А това би трябвало да е Владислав Горанов. Снимка МВР

"При първоначално постъпилата информация е имало предположение, че част от действията биха могли да бъдат свързани с някои от 120-те случая, по които работи европейската прокуратура. След  извършване на процесуално-следствените действия и извършен анализ на събраните доказателства и документите е преценено, че материалите ще бъдат докладвани на Софийска градска прокуратура. В днешния ден са разпитани и свидетели. В 10 часа тази сутрин  прокуратурата е уведомена с факс за образуваното по случая в МВР досъдебно производство. Два часа по-късно е определен наблюдаващ прокурор. Няколко часа по-късно наблюдаващият прокурор е отказал да се срещне с разследващия полицай, който да му докладва материалите от  досъдебното производство. Дадени са указания те да бъдат входирани в деловодството на СГП. Към 16.00 часа наблюдаващият прокурор е поскал да се срещне с разследващите полицаи. Полицейското задържане на трите лица ще бъде прекратено, ако прокуратурата не постанови прокурорско задържане за срок до 72 часа. При последващи указания на наблюдаващия прокурор същите ще бъдат изпълнени. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата", пишат от пресцентъра на МВР.