Бойко Борисов излезе от ареста на ГДНП малко преди да се навършат 24-те часа, които прекара там. 

Това стана факт след като екип от наблюдаващи прокурори от СГП не внесе искане за 72-часово задържане. Така полицейската мярка просто изтече.

По закон те се запознаха с материалите, събрани и докладвани им от полицията.

Имаше и класическите престрелки с МВР.

Като от вътрешното минстерство обвиниха прокурорите, че умишлено са се бавили.

Часове преди това започнаха в "правилни" медии да се появявт информации, че МВР не е предоставило секретните материали, т.е. - СРС, които има за Борисов, на прокуратурата. И съответно последната не може да си извади извод - дали са за обвинение или не субектите на разследването.

Както и че "МВР не е поискало постоянен арест за Борисов". Всъщност постоянен арест иска само прокуратураа само от съда. 

По-късно МВР опроверга и появилите се слухове, че има "обрат" и че Борисов става свидетел, като съобщи че е поискало и тримата да бъдат разследвани. Според версията на вътрешното ведомство те са предоставили протоколите, в които описват вществени доказателства. Обвинителите поискали след 17:30 ч да предоставят и самите вещестени доказателства.

Междувременно адвокатът на Борисов Менко Менков обяви, че в понеделник ще депозира жалба за извършено длъжностно престъпление от министър-председателя Кирил Петков. Той каза това на връщане от прокуратурата, преди да влезе отново в ГДНП при клиентите си Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Мерките на останалите двама изтичат малко по-късно.