"Барселона" нанесе звучен шамар на "Реал" (Мадрид) в мач от испанската Ла Лига на "Сантяго Бернабеу" - 4:0. 

Каталунците можеха да спечелят и по-убедително в дома на големия си опонент. Те спряха серия от пет поредни успеха на "белите" в "Ел класико", не бяха го печелили от 2019 г. насам.

Преминалият от "Арсенал" през зимата Пиер-Емерик Обамеянг откри в 29-ата минута с глава след отлично центриране на Усман Дембеле, а в 38-ата Арухо удвои от "втория етаж".

След почивката Барса нанесе нов бърз двоен удар и рано реши спора. Феран Торес оползотвори трикова асистенция на Обамеянг в 47-ата, а африканецът бе точен още веднъж - в 51-ата. Четвъртият гол бе зачетен с разглеждане на ВАР.

Малко по-късно габонецът изтърва хеттрик, а Дембеле също можеше да се разпише.

"Реал" игра без лидера си Карим Бензема и тази вечер се видя, че за момента той е незаменим за тима на Карло Анчелоти. Домакините бяха затруднени от пресата и себераздаването на каталунците преди почивката. Трудно връзваха игра.

Тогава двубоят бе по-динамичен, имаше опасности и пред двете врати, но много повече бяха пред Тибо Куртоа, който е със заслуга "Реал" да отърве унижение.

Лука Модрич и компания създадоха някакви възможности след 0:4. Тогава обаче дербито се доиграваше, личеше, че чудо няма как да стане. "Реал" не бе губил като домакин от 14 месеца.

"Реал" остава лидер с 9 точки пред "Севиля" и 12 пред "Барселона", като отборът на Шави има мач по-малко. В целия европейски футбол предстои пауза заради баражите за Световното.