Спекулирането с "руска заплаха" е знак за политическа агония.

Това обяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова на сайта на институцията, като реакция на интервю на Кирил Петков пред британския вестник "Таймс", в което той обвинява Москва в намеса във вътрешните дела на България.

"Ние искрено съчувстваме на неговите опасения относно "дългата ръка" на Кремъл. От гледна точка на логиката и истината не виждаме причина да коментираме поотделно всяко едно от неверните твърдения за руска намеса в работите на България, за това, че корупцията била наш "основен външнополитически инструмент" на Балканите, както и "обработването" на местните политици", съобщава се на сайта на министерството.

Захарова подчертава, че "Русия никога не си е позволявала да се намесва в работите на чужди държави, както никога няма да позволи никоя друга държава да се опита да ни наложи своето мнение".

"Спекулирането с "руската заплаха" за вътрешнополитически и други егоистични цели е сигурен знак за политическа агония. Убедени сме, че това е също толкова очевидно и за българския народ, на когото искрено желаем просперитет и прагматично управление, способно да действа на базата на националните интереси, а не на желанието да служи трансатлантическите "партньори".