"Ливърпул" победи "Манчестър Сити" с 3:1 в мача за трофея "Къмюнити шийлд", с който традиционно се дава началото на новия сезон в английския футбол.

Носителят на купата на ФА надигра шампиона след голове на Трент Алекзандър-Арнолд, Мохамед Салах от дузпа и новото попълнение Дарвин Нунес, а за "гражданите" се разписа Хулиан Алварес.

За "Ливърпул" това 16-и успех за "Къмюнити шийлд", но първи от 2006 г. насам, когато "червените" спечелиха с 2:1 срещу "Челси". Отличието липсваше на Юрген Клоп.

Двубоят, който се игра в Лестър заради утрешния финал на Евро 2022 за жени на "Уембли", започна по-добре за тима на Клоп. В 21-ата минута след удар на Алекзандър-Арнолд извън наказателното поле и рикошет в главата на Нейтън Аке резултатът стана 1:0.

Малко след това Кевин де Бройне можеше да изравни, но стреля в аут от чиста позиция.

"Гражданите" продължиха да натискат в търсене на изравнителен гол и стигнаха до такъв в 72-ата минута, когато новото попълнение Хулиан Алварес бе точен за 1:1.

Няколко минути преди това Дарвин Нунес пропусна очи в очи с вратаря Едерсон, но уругваецът се реваншира в края на мача. В 81-ата негов удар с глава бе спрян от Рубен Диаш с ръка в наказателното поле и съдията Крейг Поусън отсъди дузпа, която Салах реализира.

В добавеното време на мача отлична бърза атака на "Ливърпул" завърши с трети гол, който Нунес вкара с глава.

Новата звезда в атаката на "Манчестър Сити" Ерлинг Холанд също можеше да се разпише в самия край на добавените седем минути, но на празна врата нацели напречната греда.