Единственият завод в Русия за производство на танкове - "Уралвагонзавод", спря работа заради недостиг на резервни части, съобщават руските медии. По същата причина не работи и Челябинският тракторен завод, който също се занимава с ремонт на танкове и тежка бронирана техника за армията.

 
Украинската армия и доброволци почти всеки ден пускат снимки за неутрализирани руски танкове, а днес украинската армия съобщи, че руски войник се е предал заедно с танка си и поискал да получи украинско гражданство след войната. 

Русия губи не само бойна техника - до момента тя се е простила и със 78 пътнически самолета, които са били "арестувани" на летища в чужбина по искане на техните лизингодатели. 

Въпреки че московският режим не дава официални данни за загиналите руски войници по време на нападението над Украйна, днес журналистът Роман Цимбалюк съобщи, че в резултат на многто човешки жертви военният министър Сергей Шойгу е уволнил командира на Шеста армия ген.-лейт. Владислав Ершов.

ООН пък обнови данните си за жертвите на войната -  според организацията Украйна е загубила 975 мирни граждани, от които 75 деца.