Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с директора на Американския еврейски комитет Дейвид Харис. Пред него Борисов изтъкна, че България е в много конфликтна зона - от една страна, Сърбия и Косово, от друга - Украйна и Русия

Според лидера на ГЕРБ затова е много важно да има политическа стабилност и по тази причина той вече е посочил кои ще са приоритетите на ГЕРБ и с кои формации партията ще търси партньорство.

"Ние ще работим по еврозоната, вкарахме България в европейския банков съюз и в механизма ERM 2, за съжаление, това правителство я провали", изтъкна Борисов.

И допълни, че правителството на ГЕРБ е започнало модернизацията на военновъздушните сили.

"Платихме изцяло, на 100 процента, първите осем изтребителя F-16, предложихме таван на цените на горивата, на бензина, на газа, за да не печелят "Лукойл" и "Газпром" 7 млрд. лв. от България, като целта ни е пълна диверсификация на доставките", каза още бившият премиер.

Борисов добави, че ГЕРБ са предложили промени в съдебната власт, но не, за да се правят нови "бухалки" и да се смени един човек с друг.

"Ние започнахме диверсификацията на ядреното гориво. Така че първите закони за следващия парламент ще бъдат тези закони, в тази посока", обобщи Бойко Борисов.

Той отбеляза, че днес стават точно пет години, откакто със Зоран Заев са подписали Договора за приятелство и добросъседство с Република Северна Македония.

"Подкрепихме ги първи и за НАТО", припомни Борисов.

Дейвид Харис заяви, че е щастлив да се срещне с лидера на ГЕРБ. Той добави, че е оптимист за бъдещото на страната ни и смята, че България има голям потенциал

.