Едно от най-опитните лица на спортната журналистика у нас – Гергана Гунчева, е новото попълнение в нюзрума на bTV. Заедно с утвърдените водещи и репортери на медията, тя ще представя актуалните събития от света на спорта в емисиите на bTV Новините. Гунчева идва от Нова тв, като с днешния анонс на bTV трансферът вече се официализира. Тя води спортните емисии новини на NOVA от 2020 г. насам. Наскоро пък bTV спортната секция на напусна младата репортерка и водеща Флорина Иванова. 

Гергана Гунчева става част от нюзрума на bTV, където заедно с Валери Генов, Димитър Тасев и Петър Бакърджиев, ще бъде водеща на спортните емисии и репортерка. Наскоро към екипа се присъедини друг спортен журналист - Илия Илиев. Така основните лица на bTV Спорт стават пет и ще се редуват при представянето на новини и включването на живо на терен.

Зрителите ще видят Гергана Гунчева в централната емисия Новини в 19:00 часа още тази вечер.

Кариерата ѝ на спортна журналистка започва през 2009 г. в телевизия МСАТ, а две години по-късно става част от екипа на ТВ+ като водеща на новини, продуцентка и репортерка. Телевизионенна коментаторка е на международни спортни събития включително - на церемониите по откриване и закриване на Олимпиадата в Лондон през 2012 г. за Eurosport България, откриващите и закриващи специални коментарни студиа за зимните Олимпийски игри в Сочи през 2014 за ТВ+, както и на Олимпийска квалификация по волейбол – жени през 2020 г. за БНТ и Европейско първенство по художествена гимнастика през 2021 г. за Нова телевизия. 

Родена е в София, в семейство на спортисти. Баща ѝ Стоян Гунчев е бивш национален състезател по волейбол, а майка ѝ – бивша състезателка по художествена гимнастика. Завършила е НСА "Васил Левски" със специалност "Спортна журналистика", а страстта към спорта придобива още като дете, когато в продължение на години тренира художествена гимнастика. 

Гунчева е и носителка на титлата Мис България Свят 2004 и съпруга на Петър Бакърджиев, с когото сега ще си партнира в bTV.