Синият политик Александър Йорданов даде живот на ожесточена дискусия в социалните мрежи по повод на тезата, че ГЕРБ и ДПС са в тайна коалиция.

Ето какво публикува той в своя фейсбук профил (б.р., правописът е запазен):

ВНИМАНИЕ! НОВА ЧЕРВЕНА И ЧЕНГЕСАРСКА ОПОРНА ТОЧКА: ДПС ПОДКРЕПЯ ГЕРБ

Тази опорна/гледна/ точка се споделя главно от лица, които са: 1. Членове на БСП или симпатизанти на тази партия; 2. Бивши сътрудници на ДС; 3. Петоколонници, представляващи различни руски лобита в България; 4. Бивши членове или симпатизанти на БКП, но боядисали се като „десни”; 5. Представители на опозицията – БСП,ДПС, Атака, ББЦ и още няколко извънпарламентарни партии. 6. Политически сеирджии, които виждат в евентуална дестабилизация на сегашното правителство шанс за повече дърдорене и кипрене в медиите. 
Доколкото самата партия ДПС е пъстра комбинация от гореописаните лица , а сам лидерът й – направо тяхна еманация, то в случая и самото ДПС е изпълнител на новата опорна точка. Тя обикновено винаги се появява, когато БСП изпадне от властта. Когато е на власт изчезва. Причинатата е обяснима: винаги, за да бъде на власт, на БСП е необходима подкрепата на ДПС. Нещо, което не е така за партията ГЕРБ, печелила избори многократно и управлявала без такава подкрепа. Не е и за коалиционните й партньори – партиите от Реформаторския блок. Една от тях, СДС, вече си е патила от тази опорна точка, отаналите – би трябвало да познават историята на СДС. Следователно всички трябва да имат обеца на политическото си ухо. Използването на тази опорна точка от партии или симпатизанти на Реформаторския блок рискува вместо да изпише вежди, да избоде очи. Собствените очи. 
Новата червена и ченгесарска опорна точка: ДПС подкрепя ГЕРБ ще бъде водеща през пролетта на 2015 г. Обръщам внимание на това отсега, за да не се връзват на нея и да не я споделят привържниците и симпатизантите на управляващата коалиция, както и всички граждани, които с право очакват по-добри дни за България през 2015 г.