Доналд Тръмп не е президент на Америка вече година и половина, но продължава да бъде лицето на Републиканската партия. Неговата дума е способна да повлече десетки милиони гласоподаватели. Затова подкрепата му за кандидат по време избори е безценна.

През ноември в САЩ ще се проведат междинни избори - на карта ще бъдат заложени 33 места в Сената. Преди това, на 2 август в щата Мисури се проведоха първични избори на Републиканската партия. Ден по-рано Тръмп най-накрая разкри в създадената от него платформа Truth Social фаворита си. 

"Предстоят ГОЛЕМИ избори във Великия щат Мисури. Вярвам, че Великият народ на Мисури ще вземе правилното решение... Затова с гордост заявявам, че ЕРИК има моята пълна и тотална подкрепа!"

Малък проблем - на изборите в Мисури участват трима кандидати, чието първо име е "Ерик". Тази подробност не попречи на двамата фаворити от републиканската страна, Ерик Грейтенс и Ерик Шмид*, да благодарят на бившия държавен глава. 

"За мен е чест да получа одобрението на президента Тръмп. Президентът Тръмп го каза най-добре, когато характеризира кампанията на Шмит като "голяма непочтеност в политиката", написа първи Грейтенс.

Отговорът на Шмид не закъсня.

"Благодарен съм за подкрепата на президента Тръмп. Като единственият кандидат на "Америка на първо място", който действително се е борил за почтеност на изборите, сигурност на границите и срещу индоктринирането на нашите деца от левицата – ще отнеса тази битка в Сената, за да СПАСИМ АМЕРИКА!"

От щабовете и на двамата политици потвърдиха, че Ерик и Ерик разговаряли по телефона с бившия президент и са му благодарили за оказаната подкрепа. Може би сега е моментът да потвърдим, че това, което четете, не е нова рубрика на Клуб Z, целяща да сатиризира американската политическа система - това наистина се е случило.

Бившата сенаторка на Мисури от Демократическата партия Клеър Маккаскил посочи в туитър за съществуването на трети "Ерик".

"Поздравления на Ерик Маккълрой за изразената подкрепа от Доналд Тръмп. Време е за пресконференция. Това е голямо постижение!".

Маккълрой е далеч назад в надпреварата за номинацията на Републиканската партия. Но трябва да му се признае, че не падна на нивото на адашите си и не се изкуши да благодари на бившия държавен глава.

---

* Изборите бяха спечелени от Ерик Шмид.