Прочетох един интересен коментар на политолог. Той казваше така – "Президентът Радев има комплекс към хората, които са го създали". Вероятно има нещо такова - мъжки комплекс към жената, която го направи президент.

Това коментира в ефира на "Тази сутрин" председателят на БСП Корнелия Нинова.

"С назначаването на бившия председател на борда на ВМЗ това е демонстрация и опит лично към мен за наказание или унижение – няма да стане. Отношението към БСП е показателно. От първия ден да обявяваш приоритет газова криза и да уволняваш хора на БСП".

Тя разкритикува държавния глава заради това, че още с всъпването във власт на последното правителстов го е критикувал и предположи че действията му са продиктувани от "желание за власт, разбиване на партиите и реда в държавата".

"Той създава нови партии и ги употребява. Създаде ПП, употреби ги да свалят Борисов и ги захвърли. Сега се обедини с Борисов и с ДПС, за да падне правителството. Това е разрушително. Държавата има нужда от спокойствие, ред и правила", подчерта председателката на БСП.

Органите на левицата ще вземат решение за бъдещето на служебните министри, които са членове на партията.

Относно енергетиката председателят на БСП посочи, че решението е да бъдат подновени доставките на газ от „Газпром“ и да започнат разговори за нов дългосрочен договор.