ЦСКА-София поднесе много неприятна изненада на своите фенове, като насред София загуби първия мач от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите - 0:1 от ирландския "Сейнт Патрикс". Реваншът е идната седмица и "червените" трябва задължително да спечелят, при това с повече от един гол.

Серж Атакай вкара единственото попадение в 87-ата минута, наказвайки грешка на Асен Дончев, който върна неразчетено топката към вратаря Густаво Бусато и пресиращият Атакай пресече паса, матирайки стража.

ЦСКА-София не се представи на очакваното ниво пред очите на Христо Стоичков, който бе в ложата на националния стадион.

Ирландците играха много вдъхновено и организирано, като дочакаха момента си. След почивката имаха и опасни атаки. ЦСКА-София осъществи натиск през вторите 45 минути, но наистина добрите и изработени голови възможности никак не бяха много.

През първото полувреме не се случи нищо интерсно, домакините имаха мним превес, но атакуваха монотонно и без изненада. Нищо опасно и пред двете врати.

След антракта ЦСКА-София заигра по-смело, с повече динамика и сили в предни позиции. В игра влязоха привлечените преди дни Джонатан Линдсет и Дауда Бамба. Имаше натиск, но тимът на Саша Илич не стигна до нищо повече от центрирания или подавания на топката от единия фланг на другия.

Така се създаде напрежение пред вратата на "суперсветците", но липсваха добра комбинация, завършващ пас, голов удар... Така "Сейнт Патрикс" дочака своя миг. От центъра ЦСКА-София можеше да изравни, а в добавеното време имаше още една възможност.

Шанс все още има, но на ирландска земя няма да е никак леко на "червените", които са пред отпадане дори преди решителния плейоф за групите на турнира.