"Левски" изтръгна много ценен успех от малтийския "Хамрун Спартанс" като гост в последните секунди на добавеното време в първия двубой от третата квалификация на Лигата на конференциите - 1:0.

Реализира Филип Кръстев, като се реабилитира за пропусната в 12-ата минута дузпа - тогава той прати топката в гредата. Реваншът на "Герена" е идната седмица.

Двубоят се игра пред над 4000 зрители на националния стадион във Валета. Домакинската публика бе доста шумна и подкрепяща - като за 40 хиляди. През цялото време свиреше и оркестър.

"Сините" имаха пълно приемущество във владеенето на топката през първото полувреме, а играта се водеше предимно в половината на домакините. Все пак до почивката и Николай Михайлов трябваше да се намесва три пъти, като най-изгодната си ситуация малтийците създадоха в края на първата част.

“Левски” започна в типичния си агресивен стил на ст. "Та Али" и натисна още от първите минути, но пропиля две чисти положения до 11-ата. Първо Георги Миланов изведе Уелтън сам срещу Хенри Бонело и вратарят спаси удара, а след това дойде пропускът на Филип Кръстев от 11-те метра.

Дузпата бе отсъдена за нарушение срещу Билал Бари при ъглов удар.

Натискът на “Левски” стихна след 20-ата минута, но и следващото положение бе за “сините" - в 38-та Цунами стреля с глава покрай вратата след центриране от ъглов удар на Кръстев.

През втората част “Хамрун” бе равностоен, можеше да открие малко след антракта, но Михайлов спаси с крак, а може би теренът се оказа пречка за “Левски”.

Носителят на Купата на България ликува в петата минута на добавеното време, когато Кръстев се възползва от рикошет. Удар на резервата Андриан Краев бе спрян от защитник, но топката попадна в Кръстев и той преодоля вратаря Бонело за крайното 1:0.

Кипърският АЕК (Ларнака) обърна "Партизан" (Белград) с 2:1 у дома в първата среща от двойката в Лига Европа, отпадналият в която ще срещне победителя измежду "Левски" и "Хамрун".