Клип с млад шофьор, който фучи с над 200 километра в час за пореден път разбуни духовете в социалните мрежи. Това съобщи БНР.

20-годишният младеж развива скоростта с лек автомобил "Ауди" по булевард "Втори юни" във Враца.

Клипчето е качено като стори в Инстаграм от самия шофьор - Милен Костадинов. Така го установява и полицията, но се оказва, че младежът няма как да бъде наказан за тежкото си нарушение.

"Съставихме му протокол да спазва Закона за движение по пътищата и да не застрашава другите участници в движението. Глоба няма как да се наложи, тъй като скоростта няма как да се засече с техническо средство", коментира пред bTV Николай Стефанов от "Пътна полиция" - Враца.

Ако нарушението бе заснето от органите на реда, глобата е щяла да бъде около 2000 лева, като ще последва и отнемане на книжката, уточни той.

Младежът казал пред органите на реда, че съжалява за извършеното и обяснил, че това е било моментно негово настроение.

Оказало се обаче, че 20-годишният младеж има и други нарушения за превишена скорост, като една от глобите е за 1100 лева за това, че е карал със 193 км в час - над два пъти над допустимата скорост на първокласен път.

Неправоспособна шуменка е установена да шофира след употреба на алкохол и наркотични вещества при отработване на пътнотранспортно произшествие, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен, цитирани от БТА.

В 3:00 часа тази нощ в дежурната част на полицейското управление в града е приет сигнал, че водач на лек автомобил „Мерцедес“ е катастрофирал в колонка на бензиностанция на шуменския булевард " Ришки проход". Изпратеният на място полицейски екип установил, че зад волана на лекия автомобил е 18-годишна неправоспособна шуменка, във видимо нетрезво състояние. След тест с дрегер са отчетен 1,64 промила алкохол в издишания въздух, а след  дръг тест - положителна на кокаин проба.

Във вещите на 17-годишна шуменка, пътувала в автомобила, е намерено и иззето пликче с бяло прахообразно вещество, по нейни данни - кокаин.

Двете момичета са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувани са досъдебни производства.