Започва полагането на нова настилка по ул. „Шишман“ и ул. „6-ти септември“ в София. Това съобщиха от столичната община.
 
От 7 август започва полагане на нова настилка на пътните платна на ул. „Шишман“ и ул. „6-ти септември“.

Строително-монтажните работи включват демонтаж на временната асфалтова настилка, направа на нова пътна конструкция и монтаж на нови бетонови и гранитни павета на пътното платно и тротоарите. По време на строителните дейности ще бъде изградено  ново улично осветление, нова отводнителна система и допълнително озеленяване.

От 7 августдо 25 септември ще се работи в отсечката на ул. „ЦарШишман“ от ул. „Ген. Паренсов“ до ул. „Ген. Гурко“,  включително кръстовището с ул. „Юри Венелин“ и в отсечката на ул. „6-ти септември“ от ул. „Иван Вазов“ до ул. „Славянска“ .Тротоарите пред 133 СУ и 7 СУ ще се работят приоритетно с цел осигуряване на достъпа за началото на учебната година.

По време на строителните дейности ще бъдат затворени за движение на автомобили отсечките от ул. „ЦарШишман“ между ул. „Ген. Паренсов“ и ул. „Ген. Гурко“, включително кръстовището с ул. „Юри Венелин“ и от ул. „6-ти септември“ между ул. „Иван Вазов“ и ул. „Славянска“. В тези участъци пешеходците ще могат да преминават по тротоарите. След полагане на настилката на пътните платна ще започне изграждането на нови тротоари, като в този период пешеходното движение ще се извършва по новоизграденото пътно платно.

За времето на строителството живущите в района ще могат да паркират своите автомобили както в подзона 4, така и в подзона 5.

През 2021 г. на ул. "Шишман" и ул. "6-ти септември" беше изградена нова подземна инфраструктура в пътните платна – водопроводи, канализация и топлопровод.

ВРЕМЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО

От 7.08.2022 г. до 25.09.2022 г. (включително) се забранява влизането, престоят и паркирането на превозни средства, както следва:

по  ул. „Цар Иван Шишман” между  ул. „Ген. Паренсов” и ул. „Ген. Гурко”;

по ул. „6-ти септември“ между ул. „Славянска“ и ул. „Иван Вазов“;

От 07.08.2022 г. до 25.09.2022 г. (включително) се забранява влизането, престоят и паркирането на превозни средства по ул. „Юрий Венелин” между и бул. „Васил Левски“ и ул. „Цар Иван Шишман“ с изключение на притежаващите стикер за локално платено паркиране в Подзона 4.

Подзона за платено локално паркиране 5 е отворена за водачите на автомобили, които досега паркират в Подзона 4 (според реда на локалното платено паркиране), за периода на извършване на строително-монтажни работи по ул. „ЦарШишман“.