Четирима души загинаха при катастрофа тази нощ на румънски автобус при село КуцИна на главния път Русе – Велико Търново, съобщава БНР.

Пътят остава затворен.

Във Великотърновската окръжна прокуратура е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост.

Румънският автобус се е прибирал от екскурзия в Истанбул за Букурещ. Около 2 часа тази нощ автобусът с 26 човека – румънци и турци, се удря в спрял до пътя лек автомобил и след това в крайпътно дърво.

На място загиват трима души, четвърти с тежка черепно-мозъчна травма умира по-късно в реанимацията на великотърновската болница.

Един от ранените е освободен, 7 са на болнично лечение.

Д-р Красимир Попов, директор на великотърновската болница, съобщи за БНР, че на ранените се правят различни хирургични и ортопедични операции, състоянието им е стабилно.

На летището в Горна Оряховица се очаква хеликоптер с екипи от румънски медици, които да преценят какво е състоенето на пострадалите и дали да бъдат транспортирани в румънски болници, заяви още д-р Попов.

Работи се по различни версии за катастрофата, посочи наблюдаващият прокурор Илиян Благов от Великотърновската окръжна прокуратура: 

„Водачите са в полицията, задържани са, тествани са за алкохол и пробите им са отрицателни за момента“, посочи той.

Няма яснота къде са останалите 14 пътници от катастрофиралия автобус.

Разследването продължава.