"Манчестър Юнайтед" постигна споразумение с "Ювентус" относно закупуването на френския национал Адриен Рабио за 15 милиона паунда.

Дискусиите са на ранен етап по отношение на личните условия на играча и докато "Старата госпожа" е щастлива да продаде 27-годишния халф, все още тепърва трябва да се произнесе неговият агент и майка, Вероник, преди сделката да бъде окончателно сключена.

Рабио е играл преди това за "Пари Сен Жермен" и "Тулуза" и има 29 международни мача с екипа на "петлите". Той спечели пет титли в Лига 1 и една в Серия А, но има проблеми с дисциплината - често, например, е глобяван за това, че закъснява за тренировки.

Мениджърът на "червените дяволи", Ерик тен Хаг, все още таи надежда, че "Юнайтед" ще постигне основната си цел за летния трансферен прозорец - ще закупи Френки де Йонг от "Барселона", въпреки смесените сигнали, идващи от испанския клуб. По данни на "Гардиън" трансферът ще струва на английския отбор 65 милиона евро плюс 20 милиона евро в бонуси, въпреки че структурата на допълнителните заплащания не е решена.

"Юнайтед", който стартира кампанията си във Висшата лига с разочароваща домакинска загуба с 2-1 от Брайтън в неделя, също се цели в познато лице на Висшата лига - Марко Арнаутович от "Болоня". Бившият нападател на "Стоук Сити" и "Уест Хям" може да бъде отговорът в атака, от който "червените дяволи" спешно се нуждаят, след като най-големите им конкуренти за титлата освежиха редиците си в офанзива*. Според "Гардиън" сделка за 33-годишния ветеран може бъде постигната, ако "Юнайтед" склони да се раздели с 10 милиона паунда.

---

* Почти всички топ отбори на английското първенство се сдобиха с поне един класен нападател. "Манчестър сити" - Ерлинг Хааланд, "Ливърпул" - Дарвин Нуниес, "Челси" - Рахийм Стърлинг, "Арсенал" - Габриел Жезус.