Слаш отдаде почит на починалия миналата нощ барабанист на Foo Fighters Тайлър Хокинс. Легендарният китарист, който е на турне с бандата си с Майлс Кенеди, каза от сцената в Орландо, Флорида:

"Сигурен съм, че повечето от вас са наясно, че снощи загубихме наш наистина близък приятел — Тейлър Хокинс, барабаниста на Foo Fighters. На първо място, той беше страхотен fu*in' човек —  fu*in' сладур. Наистина добър приятел и мощен барабанист.

[Ние] сме напълно смазани, че го загубихме. Така че искаме да направим песен тази вечер и да я посветим на него. Ще ви изсвирим нещо, което всъщност не сме свирили в това цялото турне, но ще го направим тази вечер."

След което Слаш и Майлс изпълниха песента Starlight.

Това е парче от дебютния и едноименен албум Slash от 2010 г. на китариста на Guns n Roses, който сам е преминал през ада на наркотиците.

В Де Мойн, Айова, друг музикален колос - сър Елтън Джон, адресира снощи  Don't Let The Sun Go Down On Me за Тейлър и семейството му. Той го нарече "една от най-симпатичните личности, които човек може да срещне изобщо".

Елтън напомни, че Хокинс свири на барабаните в неговия албум Lockdown Sessions.

Туитър изобилства от постове на звезди, които са познавали и обичали Тейлър. 

Официално причина за смъртта на атрактивния шоумен, който на 17 февруари навърши 50 г., все още не се съобщава. Цитирани първи доклади на полицията и данни, изнасяни неофициално от полицейски източници в Богота, гласяха, че смъртта на Хокинс "има връзка с употреба на наркотици". Според източници в стаята му е имало "подобен на кокаин бял прах", а според други - и халюциногени от рода на LSD.

После в съботния ден бе разространено изявление на разледващите, че в урината на Тейлър са открити 10 типа субстанции - включително THC (марихуана), антидепресанти, бензодиазепин и различни опиоиди.

Офицалното изявление на здравните власти гласеше, че сигналът до Спешна помощ е бил за мъж с "болки в гърдите", но медиците са се оказалаи фатално късно на място и на се могли да му помогнат.