Световният шампион Макс Верстапен ("Ред Бул") спечели старта за Гран При на Саудитска Арабия на пистата в Джеда. Втори във вълнуващата надпревара остана Шарл Льоклер ("Ферари"), който беше над всички по време тренировките, а също така днес направи и най-бързата обиколка и водеше в по-голяма част от състезанието. 

В петък имаше съмнение дали болидите ще потеглят днес - заради бомбена атака по петролохранилище, което е на по-малко от 20 км от Джеда. Отговорност за атаката поеха йеменските бунтовници хуси, които са в конфликт с властите на Саудитска Арабия от много време. 

В събота пък Мик Шумахер се удари тежко по време на квалификацията и днес изобщо не стартира. Слава Богу, че остана невредим.

Трети се класира Карлос Сайнс-младши ("Ферари"), който се нареди на 8 секунди, докато първите двама водиха битка почти до последните метри, след като размениха позиции в майсторски дуел в заключителните турове.

Пилотът от Нидерландия изпревари Льоклер четири обиколки преди края и удържа първата си победа в сезона, в който защитава титлата си.

Серхио Перес от "Ред Бул" е четвърти, а Джордж Ръсел завърши пети за "Meрцедес", изпреварвайки Естебан Окон от "Aлпин" и Ландо Норис от "Mакларън". Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън се нареди десети, след като тръгна 15-и при кошмарна квалификация. В един момент беше и шести, но тимът му се забави със смяната на гуми и го лиши от шансове за по-предно класиране.

На 8-10 април е Гран При на Австралия - след прекъсване от две години заради COVID-19.