Двадесетгодишният шофьор, който в неделя удари две 10-годишни деца на тротинетка във Вършец, има 14 фиша и три наказателни постановления за нарушения на пътя, съобщиха от полицията в курортния град.

Все пак шефът на КАТ Елвис Иванов напомни пред бТВ тази сутрин, че двете пострадали деца са на по 10 г. и също не би следвало да управляват подобно МПС.

Според местни в ромския квартал "Изток" колата се е носела със страшна скорост, а след удара шофьорът я е зарязал и избягал. Нито той, нито другите двама младежи, които са били в МПС-то, не са оказали помощ - избягали са и са се изпокрили. И това - при положение че едното от двете ударени деца, се е претърколило през капака на автомобила и е лежало в безпомощно състояние на платното.

Според хората по главната улица се кара като на рали.

Според шофьора Йосиф Грозданов обаче децата първо му излезли от дясната страна, затова той навлязал в насрещното - за да избегне сблъсък. После обаче те завили вляво и така се стигнало до сблъсъка. Младияг джигит твърди, че карал с около 40-50км/ч.

А пък майка му твърди пред бТВ, че проблемът е в повсеместното притежание на тротинетки в махалата ":

"Деца на по 5 години карат. Кой и да видиш - все е наранен. Навсекъде са прибити тия деца!"

На водача са направени тестове за алкохол и наркотици, които са отрицателни.

Иначе от двете ударени хлапета момичето е откарано от родителите си в „Пирогов“ в София и му предстои операция на крака. Момчето е в болницата в Монтана със счупване на костите на подбедрицата. Ще се възстанови напълно, казват лекарите.

А хората от кв. Изток" искат единствено полегнали полицаи, камери и да има наказания за джигитите.