Руският президент Владимир Путин наредил на милиардера Роман Абрамович да предаде на украинския държавен глава Володимир Зеленски, че ще "разбие" Украйна. Това съобщи в понеделник вечерта британският всекидневник "Таймс" преди поредният кръг от мирни преговори между Киев и Москва да започне в Истанбул. 

Изявлението на Путин било отговор на призив на Зеленски да прекрати руската инвазия. По информация на "Таймс" срещата между Абрамович и руския президент се е провела на 23 март и на нея олигархът връчил писмена бележка от Зеленски, в която били изложени украинските условия за мир.

Отговорът на Путин бил кратък.

"Предай му, че ще ги разбия."

В телевизионно интервю на 28 март украинският външен министър Дмитро Кулеба обяви, че Киев има собствени планове за предстоящата война.

"Нека ви припомня, че (Путин) щеше да превземе Киев и ключови градове на Украйна само за няколко дни. Мисля, че по това време той също седеше и си мислеше: "Много бързо ще ги довърша." Но нищо не се получи... Той може да си представя някакви планове, но ние имаме свои планове. Това са планове за победа и за освобождението на нашите територии", подчерта Кулеба, цитиран от "Гордон".