Бойко Рашков разкритикува тази сутрин пред бТВ наследника си на поста в МВР Иван Демерджиев. Доскорошният вътрешен (а преди това служебен) министър каза, че дори е говорил и с президента, и с премиера по повод кадрилите в ГД "Национална полиция".

Както и Клуб Z писа, вчера Демерджиев освободи от поста му шефа на ГДНП Венцислав Кирчев.

Разбрах, че вчера целият ръководен екип на Главна дирекция „Национална полиция “е уволнен, обяви Рашков.

Той заподозря умисъл в това действие и че има натиск върху сегашния министър Демерджиев.

"Това беше екипът, който извърши реформа в централната част на дирекция на Националната полиция и разкри корупционни схеми в единния център за наказателната дейност по линия на КТД. Тази служба беше разформирована. Дали не се цели да се възстанови подобна корупционна дейност в дирекцията на националната полиция?

Заради липсата на мотиви за уволнението - всеки български гражданин може да допусне това", добави Рашков.

В МВР има дирекция, която се занимава със сбствеността (т. нар. "тил") и по думите на бившия вътрешен министър там има корупция.

"Имаше едно корупционно гнездо и продължава да има в МВР, свързано с дирекция, която се занимава със собствеността. И за да елиминираме в голяма степен това, взехме външен човек, който да не е познат на никого, да не познава никого, за да може по-успешно да противодейства. Там беше, а сега е сменен без мотиви", обясни още Рашков.

Освен за разговорите с президента и премиера, днес на Рашков му бе зададен въпрос - дали ръководството на ГДНП не е освободено заради ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанова и Севделина Арнаудова вечерта на 17 март.

Тогава - както е известно, операцията беше на ГДНП, без знанието на прокуратурата, а после арестантите бяха отведени именно в дирекцията в жк "Младост".

"Трябва да е ясно, че по закон министърът на вътрешните работи не задържа и но освобождава никого", бе коментарът на Рашков дали има роля в арестите.

После и трите заповеди на МВР бяха отменени от съда като незаконни.