Фрапираща история с 19-годишна извършителка отива в Софийския градски съд, съобщиха от прокуратрата. Оттам са повдигнали обвинение на С.Р. (към днешна дата - вече навършила 20 г.) по един от най-тежките членове от НК - 116, за убийство, извършено с особена жестокост. Този текст предвижда и доживотен затвор без замяна.

Точно като в "класическите" случаи на домашно насилие - само че наобратно - двамата с прителя й Д.П. посрещали гости, полети с много алкохол на 11 септември 2020 г. Дамата в двойката редовно употребявала хероин и алкохол, съобщават още от СГС.

След като останали сами, започнали да се карат, тъй като 45-годишният мъж ревнувал обвиняемата и искал да вземе телефона ѝ, за да прегледа комуникацията в него.

"Двамата си разменяли обидни думи на висок глас и тропали по вратите и мебелите в апартамента, поради което ги чули съседи", съобщават още раследващите.

 Установено е, че С.Р. първо го била "с твърди и тъпоръбести предмети в областта на главата, тялото и крайниците", а накрая с нож, дълъг 33 см му нанесла "не по-малко от 25 удара в областта на главата, тялото и крайниците".

Това продължило много след като съпротивата на жертата била сломена.

Накрая тийнейджърката отишла при съседка и ѝ казала да позвъни на тел. 112, защото Д. П. се е наръгал с нож и е мъртъв.

Предстои съдът да насрочи старт на делото.

Ето и оригиналното съобщение на прокуратурата:

20-годишна обвиняема е предадена на съд за убийството на приятеля ѝ, извършено с особена жестокост

Обвинение за умишлено убийство с особена жестокост е внесено в Софийски градски съд (СГС) от Софийска градска прокуратура (СГП). Обвинителният акт е срещу 20-годишната С. Р., а жертвата на престъплението по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 3, вр. чл. 115 от НК е нейният приятел Д. П.

Събраните в хода на разследването доказателства сочат, че обвиняемата и пострадалият Д. П., живели заедно под наем в апартамент в ж. к. „Връбница", гр. София. Обвиняемата редовно употребявала хероин и алкохол.

На 11.09.2021 г. С. Р. и Д. П. посрещали гости в апартамента и пили алкохол. В следобедните часове останали сами и започнали да се карат, тъй като пострадалият ревнувал обвиняемата и искал да вземе телефона ѝ, за да прегледа комуникацията в него. Двамата си разменяли обидни думи на висок глас и тропали по вратите и мебелите в апартамента, поради което ги чули съседи.  

Вечерта скандалът между двамата ексалирал и обвиняемата започнала да нанася удари с твърди и тъпоръбести предмети в областта на главата, тялото и крайниците на Д. П., като му нанесла поне 6 удара. След това взела нож с обща дължина над 33 см. и дължина на острието 20 см. и с него нанесла не по-малко от 25 удара в областта на главата, тялото и крайниците на приятеля си. Първоначално Д. П. се опитал да се предпазва, но след като съпротивата му била сломена, обвиняемата продължила с нанасянето на удари, проявявайки изключително усърдие и жестокост. Така С. Р. причинила на пострадалия множество прободно-порезни и разкъсно-контузни рани по главата, тялото и крайниците, довели до остра кръвозагуба, която станала и причина за смъртта му.

След като умъртвила приятеля си, С. Р. почистила внимателно пода на хола, по който имало кръв, ползвайки кофа с вода и парцали. После отишла при своя съседка и ѝ казала да позвъни на тел. 112, защото Д. П. се е наръгал с нож и е мъртъв. На подадения сигнал била изпратена дежурна оперативна група от СДВР, които извършили оглед и започнали разследване, проведено под ръководството и надзора на СГП.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.