От понеделник започва изграждането на  600 м от ул. “Филип Кутев“ - от ул.“Атанас Дуков“ до ул.“Сребърна“. Улицата сега е удобен "байпас"на кръстовището на "Хладилника" - от мол "Парадайз" в посока към Завода за безалкохолни напитки.

Успоредно с това ще се извърши и корекция на река Драгалевска и реконструкция на мостово съоръжение, съобщават от Столичната община.

По време на строителните дейности е въведена временна организация на движение. Алтернативен път за придвижване е пробивът при ул.“Атанас Дуков“ (при болница „Токуда“). Ще се осигурява достъп само на живущите и работещите в района откъм бул. „Черни връх“. За съществуващите складови бази връзка пък ще има откъм ул. „Сребърна“.

Корекцията на река Драгалевска ще се извърши от ул. „Хижите“ до ул.“Филип Кутев“. Ще бъде изградена нова инженерна инфраструктура.

Столичната кметица Йорданка Фандъкова написа на профила си:

"До края на годината ще започнем строителството и на изцяло новото южно платно на бул. „Филип Кутев“ в целия участък между „Черни връх и Сребърна“.

Една от стратегическите задачи, по които работим целенасочено, е изграждането на двата булеварда - бул. „Тодор Каблешков“ и бул. „Ул. „Филип Кутев“. Те са част от вътрешния градски ринг, която свързва бул. „България“ и бул. „Симеоновско шосе“. Това е начинът да разтоварим чувствително трафика в южната част на София."

Тя допълва, че в процес на избор на изпълнител са два бъдещи пробива:

- на бул. „Филип Кутев“ от „Сребърна“ до кръстовището на „Симеоновско шосе“ с „Г. М. Димитров“ и

- бул. „Тодор Каблешков“ от ул. „Луи Айер“ до бул. „Черни връх".

Иначе в настоящия проект ще се направят ново отводняване, канали, тръбна и ел мрежи, реконструкция на съществуващ газопровод. Улицата ще бъде с две нови пътни платна за движение и тротоари. Предвижда се изграждане на ново улично осветление с LED улични осветителни тела.