Годината във Висшата лига на Англия почна повече от шеметно на 1 януари. Лидерът "Челси" бе сразен с 3:5 на терена на градския си съперник "Тотнъм" и беше застигнат от "Манчестър Сити", който измъкна 3:2 от "Съндърланд" у дома. 2015-а не започна никак добре за "Арсенал", а "Манчестър Юнайтед" и "Ливърпул" също няма да запомнят с добро първия ден от годината.

На своя стадион "Уайт Харт Лейн" домакините от "Тотнъм" си върнаха по най-добрия начин на лидера за поражението с 0:3 на "Стамфорд Бридж" в началото на декември.

Тимът на Жозе Моуриньо поведе в 18-ата минута, когато се разписа Диего Коста. "Шпорите" обаче успяха да направят обрат и да поведат с 3:1 до почивката с голове на Хари Кейн (30-ата), Дани Роуз (44-ата) и Андрос Таунзънд (45-ата от дузпа). Отново Кейн покачи на 4:1 в 53-ата минута, а Еден Азар върна един гол и интригата в 61-ата.

Точка на спора обаче сложи Насер Шадли, който оформи 5:2 за "Тотнъм" 12 минути преди края. Малко преди края Джон Тери направи поражението на "Челси" по-приемливо - 3:5. "Шпорите" се изкачиха на пета позиция в класирането, а Челси остава лидер с равни точки със "Сити".

"Арсенал" отстъпи пред "Саутхемптън" с 0:2 като гост. "Светците" се възползваха от две груби грешки на на вратаря Войчех Шчесни. Садио Мане даде аванс на домакините в 34-ата минута, а в 56-ата Душан Тадич оформи крайния резултат. До края поражението на "топчиите" можеше да бъде и по-тежко, но домакините пропуснаха отлични ситуации.

"Стоук Сити" и "Манчестър Юнайтед" не успяха да се победят, завършвайки наравно - 1:1 в първия двубой от английската Висша лига за 2015-а на стадион "Британия". След само 120 секунди игра Райън Шоукрос изведе "грънчарите" напред в резултата. В 26-ата минута Радамел Фалкао изравни.

В 64-ата минута домакините, които играха по-добре през второто полувреме, имаха претенции за дузпа, след като Крис Смолинг игра с ръка след удар с глава на Крауч. До края на срещата Ван Перси и Крауч (той удари греда) нямаха късмет да се разпишат и по този начин да донесат трите точки на един от двата тима.

Другите резултати: "Уест Хем" - "Уест Бромич" 1:1, КПР - "Суонси" 1:1, "Нюкасъл" - "Бърнли" 3:3, "Ливърпул" - "Лестър" 2:2, "Хъл Сити" - "Евертън" 2:0, "Астън Вила" - "Кристъл Палас" 0:0.