"Докато Бойко Борисов управлява ГЕРБ, ние не можем да направим каквато и да е коалиция с него."

Това заяви пред журналисти Кирил Петков след интервюто си в "Седмицата" по Дарик радио днес.

„Би било много по-ценно да се говори дали другите политическа партии са готови да бъдат толкова твърди, колкото нас и да видим какви са политиките на тези политически партии. А да влизаме в реторики и дискусии с едно правителство, което ще е тук за 2 месеца, няма смисъл”, каза още той.

„Другото, което няма смисъл, е да правим алармистки изказвания по повод на служебното правителство, защото то не помага на хората да взимат истинските решения, които трябва да вземат на 2 октомври”, добави Петков.

Петков напомни, че основната задача на служебния кабинет е да организира честни избори.

„Да не допуснат по никакъв начин хартиена бюлетина да се промъкне "през задния вход". Надявам се, че това няма да стане, а второто нещо е да продължат нашите стъпки, които сме започнали“, допълни бившият премиер.

Запитан дали е възможно „Продължаваме Промяната” и „Демократична България” да се явят заедно на предстоящите избори, той отговори:

„Миналия път не ни достигнаха 4 депутати, за да имаме 121 независими депутати. Този път трябва да имаме четирима от другата страна – от хората, които могат сами да взимат решения, без задкулисие и които могат да бъдат отговорни.

Ето защо, когато говорим с ДБ, ние знаем, че ще бъдем в коалиция с тях след изборите. Въпросът е в какъв формат да се явим на тях, така че да имаме най-голям шанс за 121”. 

"Реално това, което се случва е, че гръцката връзка е факт. Там цената ще бъде 4 пъти по-ниска, но само за количествата в гръцката връзка“, каза бившият премиер.

Той уточни, че танкерите с втечнен газ от САЩ са били договорени на цена с 30 долара по-ниска от тази на европейските пазари, но условието е до 19 август служебното правителство да каже дали ги купува.