Шестнайсетгодишен младеж е загинал при поредна зверска катастрофа - този път в Търговищко. Пътният инцидент е станал в близост до разклона за Божурка, съобщава Нова тв, цитирайки областната полиция.

Сигналът за него е получен в 00:30 ч. на тел. 112. Водачът на лек автомобил с търговищка регистрация, движещ се в посока Варна, е предприел неправилно изпреварване на влекач с варненска регистрация с прикачено към него полуремарке в забранен за маневрата участък от пътя.

Като навлязъл в насрещната средна пътна лента, автомобилт се е блъснал челно в правомерно движещ се в посока София лек автомобил с немска регистрация, управляван от 19-годишен правоспособен водач от Беломорци. В резултат ударената кола отскача, застава на пътя на товарния автомобил и се удря в него. Вследствие на сблъсъка влекачът се е преобърнал вдясно на пътното платно.

Загиналият е пътувал именно в "невинния" лек автомобил с немска регистрация. Момчето е от Беломорци и е починало на място.

Пътуващ в другия лек автомобил 48-годишен мъж от Търговище е настанен за лечение в интензивното отделение на областната болница с опасност за живота.