Украинската армия се похвали, че е унищожила сграда на частната военна компания "Вагнер" в окупирания гад Попасна в Луганската област.

Информацията бе потвърдена в "Туитър" от експерти като Джак Моргалин и Роб Лий, които изтъкнаха, че нападението е станало с помощта на HIMARS.

"Няколко канала в "Телеграм" съобщават, че обект на "Вагнер" в Попасна е бил ударен от украинските сили. Военкор Котенок посочва, че това е дело на HIMARS. Има слухове, че Пригожин е присъствал на това място преди удара".

Първоначално украинската армия съобщи, че е бил убит и неофициалният собственик на "Вагнер" - петербургският бизнесмен Евгений Пригожин, познат като "Готвачът на Путин". Това несъмнено би бил най-големият скалп на украинската армия от началото на война.

По-късно Роб Лий представи съобщения в "Телеграм" на "вагнеровци", които потвърждават, че Пригожин е жив. Няма данни за жертви, но от снимки и видеа се вижда, че със сигурност има ранени войници. В "Телеграм" се появиха съобщения на руски бойци, които недоволстват от руските журналисти, заради това, че чрез репортажите си издавали позициите им.

Смята се, че украинците са се сдобили с координатите на сградата, благодарение на репортаж от Попасна на руския журналист Сергей Среда. За една от снимките на Среда се смята, че на нея журналистът се здрависва с Пригожин, който е облечен в камуфлажна униформа.