Прокуратурата в Дюселдорф обвини днес в шпионаж бивш офицер от запаса. Ралф Г. е разкрит като руски агент преди 2 години и през март е бил изправен пред съда, стана ясно днес.

Процесът срещу германския военен е започнал на 16 март.

Ралф Г. е бил заместник-ръководител на свързочна част. Успоредно това заради работата си и като цивилен е бил част от дузина икономически комисии. 

Още през октомври 2014 година е установил контакт с руски шпионски служби и е започнал да работи за тях.

До март 2020 година той е предавал многобройни документи и информации, някои от които могат да се намерят свободно, но други са от секретни източници. Информацията е свързана с работата му като офицер от резерва и с работата му като бизнесмен.

Г. е предавал данни за запаса на Бундесвера, както и за гражданската защита към армията. Освен това е правил анализи за щетите, които е понасяла германската икономика от ембаргото, наложено през 2014 година, както и за строежа на „Северен поток“ 2.

Шпионинът имал добри лични контакти с висшестоящи германски военни. Той докладвал лични информации за тях и техни роднини. Успявал да се сдобива и с информация за армията на САЩ, която също веднага предвал на руската си свръзка.