На фона на кошмарната пътна обстановка, шофьори са извършили т. нар граждански арест в София, след като видели криволичещ автомобил на Околовръстния път.

Зад волана се оказала пияна на "щайга" 40-годишна жена, която обявила, че пътува... за Русе. А оттам възнамерявала си вземе служебната кола.

Пред Нова тв един от водачите, който е задържал жената - Ивайло Хинчев, обяснява, че видели автомобил, който се движел много бавно и на няколко пъти щял да предизвика ПТП. 

“Опитах се да го изпреваря. Той направи рязка маневра и ми пресече пътя. След това забелязахме, че автомобилът се движи неадекватно”, разказа Хинчев.

Той шофирал след колата повече от километър, а впоследствие, заедно с друг водач успели да я отбият от пътя и да принудят да спре.

На видео, заснето от хората, се вижда, как малката кола на дамата кара на аварийни и кръстосва между лентите на южната дъга на Околовръстното - при Ринг мол. Така единият шофьор излязъл пред нея и като по филмите я "тампонирал", като я принудил да спре. Тя спряла в средната лента...

Така видели, че шофьор е всъщност 40-годишна жена. 

“Видяхме, че тя е неадекватна и е употребила алкохол. Преместихме колата вдясно и се обадихме на полицията. Техен екип дойде след около 25 минути”, разказа още Хинчев, който по професия е ИТ специалист.

Пред екип на Нова тв разказа, че седнала зад волана рано сутринта. По думите й е майка на две деца и била отговорен шофьор с близо 20 години стаж

"Опасността е винаги, навсякъде, по всяко време", "мъдро" заключава пред насъбраните медии спряната жена.

Дамата опитала да си тръгне, но другите водачи й взели ключа от автомобила до идването на полицията.