Четете руски медии, господа. Такова нещо не е било поне от 1979 година насам. Всичко върви в една-единствена тоналност: безкрайна злоба и псувни.

Тези хора мразят всички. И се заканват на всички. Омразата е единствената им движеща сила. Най-вероятно се мразят и помежду си, но това ще се види след края на войната, когато започнат да се топят взаимно.

И така, омразата от днес:

Украинците са "нацисти". Такива са и поляците. Украинските преговарящи - "циреи". Българите са, разбира се, предатели. Западът е "лъжец", който разбира, че се намира пред разпад и затова отново е нахлузил "мухлясалите доспехи на рицари на Студената война".

Доларът умира. Еврото - още повече. ЕС се разпада. САЩ - също. Бъдещето на света са рублите и индийските рупии (тия дни китайският юан нещо изчезна от пропагандата). Русия е най-великата във всичко, най-вече - в "научно-техническия капацитет".

Най-богатата е. Буквално тия дни ще задмине Запада във всичко и Западът ще се моли за подаяния. Но тогава пък Русия ще има към Запада "сурови изисквания", за да му даде подаяния. Очакват се бунтове във всички европейски страни заради украинските бежанци.

Отсега да ви кажа: няма никакъв смисъл да се говори с тези хора, преди да са минали онази процедура по денацификация, която германците проведоха върху себе си след 1945 година. Отне им има-няма 30 години, преди да бъдат допуснати обратно в средите на приличните хора.  Ако обаче в Русия няма денацификация - във фризера, завинаги.

Коментарът е от профила на Евгений Дайнов във фейсбук. Заглавието е на редакцията