Три областти дирекции от вътрешноста на страната - Разград, Велико Търново и Стара Загора вече спират товарните автомобили, пътуващи към Дунав мост - Русе. 

Това става ясно от съобщение на пресцентъра на полицията. На въпросните отбивки ще има денонощно полицейско присъствие. 

Полицаите ще пропускат ТИР-овете само след координация с колегите им от ОДМВР-Русе.

Освен това е създадена междуведомствена група с Министерството на транспорта и МРРБ, която би трябвало да координира усилията по намаляване на тежкотоварния трафик.

Според информация на БТА по-рано през днешния ден, опашката от превозни средства около Русе достига около 20 километра.

Работещи в района и шофьори на леки автомобили и камиони недоволстват, тъй като международният булевард "България" в посока Дунав мост отново е блокиран. По думите им причина за това са недобросъвестни водачи и липса на достатъчен контрол.

МВР ще даде информация по-късно през днешния ден.

Ето и оригиналното съобщение на пресцентъра им:

Във връзка с увеличения трафик към Дунав мост Министерството на вътрешните работи разпореди допълнителни мерки. ОДМВР Разград, Велико Търново и Стара Загора вече започнаха спиране на товарните автомобили, пътуващи към Дунав мост - Русе на подходящи места. На въпросните места ще има денонощно полицейско присъствие.

Товарните автомобили ще бъдат пропускани за движение посока Дунав мост след подаване на информация от ОДМВР- Русе.

Създадена е междуведомствена група, в която участват заместник-министър на вътрешните работи, на транспорта и на регионалното развитие и благоустройството. Групата ще координира усилията по намаляване на тежкотоварния трафик.

В намирането на решение са ангажирани тясно вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, вицепремиерът и министър на транспорта Христо Алексиев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.