Повдигнати са обвинения на шестима задържани при специализирана акция в Бургас срещу група, занимаваща се с пререгистрация на луксозни автомобили и последващата им продажба у нас на занижени цени. Един от арестуваните е ръководителят на престъпната група, който е 55-годишен мъж с инициали С.М.А., съобщи наблюдаващият прокурор.

Той е заплашен от между 5 и 15 години лишаване от свобода.

Останалите петима души в престъпната група, сред които има и жена, са с повдигнати обвинения за участие и ги грозят между 3 до 10 години затвор, смятат от прокуратурата.

Според "Флагман" един от задържаните е известен с прякор Сашо Полицая. 25 години той бил част от системата на МВР. Напуснал преди време и открил застрахователен офис срещу КАТ-Бургас, откъдето вчера спецчастите го извадили зрелищно и пратили в ареста.

Според изчисленията ОПГ е изкупувала и регистрирала с фалшиви документи луксозни автомобили - средно за по 100 000 лв. бройката. Изчислява се обща стойност 4 млн. лв, съобщиха на брифинг от бургаската полиция и прокуратура.

Част от МПС и към този момент се движат по пътищата в страната, без купувачите им да подозират, че са крадени. До момента са установени поне 39 такива автомобила, а разследването тече вече втора година.

Наблюдавано е допреди няколко седмици от Спецпрокуратурата.

На четири от обвиняемите лица е наложена най-тежката мярка „задържане под стража” за срок до 48 часа. Другите двама от обвиняемите са наложени по-леки мерки за неотклонение – подписка.