Лидерът на ИТН Слави Трифонов реши да напомни за себе си и партията си, на която засега социологическите изследвания отреждат да не успее да влезе в следващия парламент, с публикация, посветена на отцепниците от "Има такъв народ" и "почтените" от "Продължаваме промяната".

Поводът за новото писание на Трифонов във фейсбук е, че според все още официални непотвърдени информации някои от напусналите ИТН като бившия министър на спорта Радостин Василев или депутата Иво Атанасов ще бъдат водачи или пооне на избираеми места в листите за парламента на ПП.

"Още на 13 юни ви казах, че отцепниците от “Има такъв народ” най-вероятно са купени с пари и постове от “Продължаваме промяната”. И че ще разберем за това като проследим и кой какъв ще стане.

Е, днес, само два месеца по-късно, разбираме, че отцепници от “Има такъв народ” щели да бъдат в листите на “Продължаваме промяната”.

А някои от тях даже щели да бъдат водачи на листи. Най-новият политически номад в българската политика Радостин Василев например е спряган за водач на листата на “Продължаваме промяната” в Габрово", пише лидерът на ИТН.

Следват и оценки за действията на лидерите на "Продължаваме промяната" като в сюжета е намесен и Брут.

"Така изглежда “почтеността” в българската политика. Кирил Петков и Асен Василев са толкова почтени, че ако бяха нови и самопровъзгласили се за почтени политици в Римската република, щяха да сложат за водач на листите си Брут. Просто никой не обича предателите, освен “Продължаваме промяната”. Което пък говори красноречиво какви хора има в “Продължаваме промяната”, продължава Трифонов със споделянето във фейсбук на размислите и страстите си.

"Иначе какво да кажа за “почтените” от “Продължаваме промяната” - те въобще не пазаруват депутати, ама хич.

Какво стана с прословутата им декларация за почтеност? Какво стана със заявката им, че няма да приемат при себе си хора, членували в други партии? Това ли е поредната им лъжа и поредното им лицемерие?", пише още той.

Накрая има и призив за 2 октомври, когато ще се проведе поредният парламентарен вот:

“В битка е по-добре до рамото ти да има приятели, отколкото предатели".