Луис ван Гаал разкри, че се бори с рак на простатата в телевизионното шоу "Умберто", предаде БТА. От думите на селекционера на Нидерландия излиза, че тази битка е дълга - още от предишния му период на поста.

"Трябваше да излизам през нощта, за да отида до болницата, без играчите да открият това. Те мислеха, че съм здрав, но не бях, призна треньорът. - Човек не умира от рак на простата или поне в 90% от случаите. Обикновено други съпътстващи заболявания те убиват. Но аз имам агресивна форма, подложил съм се на 25 различни лечения."

"Имах преференциално отношение в болницата. Беше ми позволено да използвам задната врата за срещи. Чудесно се грижеха за мен", добави той.

В третия си период начело на "оранжевите" Луис ван Гаал изведе тима до световните финали в Катар, където ще открие първенството в мача срещу Сенегал.

Неговата треньорска кариера продължава почти 40 години, като той е печелил титли с "Барселона", "Аякс", "Байерн" (Мюнхен) и АЗ "Алкмаар". Той прекара и два сезона в "Манчестър Юнайтед", с който спечели ФА къп в Англия.