"Български възход" на Стефан Янев ще оправя демографската ситуация в страната, всички зад граница с български произход ще получат гражданство, ще променя модела на данъчната система (даже две ще са системите) и ще прави политически борд, който да наглежда депутатите. 

За мен "майката" на всички проблеми е демографската катастрофа. Ние сме най-бързо изчезващата и застаряваща нация на планетата. Това обяви Янев на пресконференция в четвъртък в БТА.

Аз и политическата партия "Български възход" смятаме за необходимо три милиона души с български произход, живеещи в традиционни български диаспори, да получат статут на български граждани, продължи някогашната дясна ръка на президента Румен Радев.

Като следваща цел Стефан Янев определи промяна на данъчната система по модела - "една държава - две данъчни системи".

Друга цел е въвеждането на принципа на меритокрация и мандатност в публичния сектор, както и на политически борд, продължи Янев с идеите си.

Той поясни, че за изпълнение на целите е необходимо създаването на система от икономически стимули за насърчаване на раждаемостта и подпомагане на младите семейства, без това да е в ущърб на социалната система; стимулиране на инвестициите с цел създаване на нови работни места, които да са привлекателни, включително и за българите, живеещи извън страната.

С еднократен акт за промяна на Закона за българското гражданство да се осигури издаването на временни документи на граждани с български произход, същите след пет години изпитателен срок, в който работят и плащат данъци в България, да придобият пълните права, предложи Янев. За гражданите, живеещи в български диаспори, и за българите в чужбина да се създаде възможност чрез Българската банка за развитие да бъде осигурен разумен нисколихвен кредит за стартиране на собствен бизнес, а чрез държавния поземлен фонд да им бъде осигурен до един декар земя за изграждане на собствено жилище, добави Янев. 

За целта "една държава - две данъчни системи", Стефан Янев обясни, че идеята е за запазване на съществуващата данъчна система за инвеститорите, работниците и служителите, но за всички юридически лица, ползващи обществен ресурс, да се въведе прогресивно данъчно облагане. По думите му, по този начин ще се реши проблемът със социалното неравенство, ще се затвърди обществената солидарност и ще се реши проблемът с корупцията в обществените поръчки, както и с олигархията. 

Въвеждането на системата на меритокрацията и мандатността ще стане с конкурсно начало за всяка една длъжност в обществения сектор, мандат за заеманата длъжност и тест за професионално израстване преди всяко следващо назначение. 

Във връзка със създаването на политически борд, Янев, цитиран от БТА, поясни, че той би бил "морален коректив за репутационната тежест на кандидатите за депутати". В този борд трябва да влязат надпартийни представители - от Българската православна църква, Българската академия на науките, Българската стопанска камара, бизнессдруженията, синдикатите, пред които депутатите да поемат ангажимента за напускане на парламента при загуба на доверие.

В бъдещ парламент "Български възход" няма да имат "червени линии" за евентуални коалиционни партньори, стига бъдещите им партньори да приемат целите на партията на Янев.

Разговори с "Газпром" са задължителни не само за осигуряване на бъдещите доставки, но и за решаване на въпроса с възможните искове за неизпълнени ангажименти от страна на "Булгаргаз", смята още лидерът Янев.

За "Български възход" членството в ЕС и НАТО е важен геополитически избор, който България е направила, уточни той, и допълни, че страната ни трябва в максимална степен да използва възможностите, които те дават.  

Партия "Български възход" била дългосрочен проект.

"В момента ще участваме в кампанията, за да отговорим на желанието на българските граждани, че влизайки в парламента, можем да променим нещо, но всъщност истинското изграждане на партията ще започне от 3 октомври", добави той.  

От АБВ с председател Румен Петков веднага изразиха одобрение за представените цели и обявиха, че напускат коалицията с БСП.

Авангардните идеи на "Български възход" раздвижиха социалните мрежи с особен акцент върху политически борд.

"За броени седмици в партийната политика Стефан Янев вече откри фашизма! Днес предлага самобитна система за корпоративно представителство, която сигурно ще се хареса на Мусолини. Ако продължава да мисли толкова интензивно, нищо чудно да открие и нацизма, а накрая и топлата вода (затоплена с руски газ)", отбеляза във Фейсбук Даниел Смилов.

"Аз предлагам направо тия от църквата, БАН, бизнес сдруженията и синдикатите да са единствените, които имат право да гласуват. Така няма да си губят времето с контролни функции над народното представителство", добавя Албена Хранова.

"Стефан Янев иска църквата, синдикатите и БАН да казват кой става за депутат.

С други думи, Стефан Янев иска другарски съд, където червените старчета, които паразитират в църквата, синдикатите и българските научни институти да отказват достъп до политиката на всеки, който не е предан на Русия. Стефан Янев ще бори идеологическата диверсия в името на Народната република.

Ако активността на изборите е над 45%, Стефан Янев няма да влезе в парламента. Московският политически инженеринг удари на камък с Янев и Български възход, които въпреки евтиния популизъм, не успяват да изпълнят със съдържание политическото пространство, за което претендират. Съветската теокрация вече беше предлагана от Волен и събра под 1%.

От всеки патрЕот става генерал, но не от всеки генерал става патрЕотичен лидер. Тъй като не успяха да привлекат Ива Николова като ПР, ето идея за слоган за партията на Янев: Още от същото и накрая нищо", пише Емил Соколов.

"Един изключително успешен премиер на 2 правителства на промяната на президента Радев … български натовски генерал като президента! Време е да съмва, че в мрака кой знае какви още чудеса ни чакат", реагира Велизар Шаламанов.

Ето и актуално предложение от Веселин Стойнев как да изглежда тоя "политически борд":

Сред актуалните предложения кой да оглави борда се появя и името на Нешка Робева, както и на Николай Бареков.