Мощни експлозии са били чути в Крим през изминалата вечер. Жители на Севастопол качиха в социалните мрежи видеозаписи, на които се виждат пламъци и се чуват взривове. Според медии в Украйна е атакувана военновъздушната база "Белбек" недалеч от града. 

Русия не съобщава за атака. Държавната агенция цитира местен администратор, който написа, че е бил елиминиран дрон. Няма поражения и няма пострадали.

Ако се потвърди информацията за атака срещу военната база, това ще е поредното нападение на важен обект в Крим. 

Украйна двусмислено отклонява въпросите дали стои зад атаките в последните 10 дни. Не е напълно ясно и как точно се извършват те, ако са дело на украинците. Взривовете са дълбоко в контролираната от Русия територия.

Също снощи жителите на две села в Южна Русия близо до границата с Украйна бяха евакуирани след пожар, възникнал в склад за муниции, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Никой не е пострадал при инцидента, заяви Вячесляв Гладков, областен управител на Белгородска област.

Причините за пожара близо до селата Тимоново и Солоти, на 15 километра от Украйна, се разследват. Повече подробности не се съобщават.

В популярен украински новинарски сайт беше постнато видео, на което се вижда голямо кълбо дим, да се издига от базата. Ройтерс засега не може да потвърди дали видеото е автентично.

Гладков в предходните месеци обвини украинските сили за серия от взривове в и близо до Белгород, който е на 650 километра южно от Москва, припомня Ройтерс.