Кой партиен лидер е по-възрастен и ще се пенсионира ли като лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Призивът на съпредседателя на ПП Кирил Петков към Борисов да се оттегли от управлението на партията не остави равнодушна Десислава Атанасова, шефка на ПГ на ГЕРБ в последното НС.

"Петков поставя някакви условия на Борисов с безумни аргументи. Безумни аргументи от безумен човек – било му време да се пенсионира (б.р. Борисов), защото бил на годините на бащата на самия Петков. Например Атанас Атанасов (съпредседателят на ДБ-бел.ред.) е малко по-възрастен от г-н Борисов. Не знам защо призивите не са към него."

Това коментира в събота сутрин по бТВ Атанасова. Като тя даже попита как тогава Петков би определил американския президент - на възрастта на дядо си ли.

В петък доскорошният премиер отново категорично отхвърли възможността ПП да се коалира с ГЕРБ.

"Докато Борисов оглавява ГЕРБ, не можем да имаме истинска съдебна реформа. Ако имаме работеща съдебна система, него го грози сериозен риск от затвор. "Продължаваме промяната" няма да бъде в никаква коалиция с ГЕРБ след следващите избори", каза Петков.

Атанасова обяви още, че служебният кабинет се бори с хаоса, който бил оставен от редовния кабинет.

„Кирил Петков обясняваше как едва ли не са гарантирани газовите доставки за Българи с LNG само че изобщо няма резервиран капацитет и няма слот терминали. Онези митични седем договорени танкера на четири пъти по-ниска цена в крайна сметка се оказаха една оферта, за която единствено и само за един танкер ще има поносима цена“, каза още тя.

„Не стана ясно Кирил Петков и делегацията му, когато посещаваха САЩ, Азербайджан, когато бяха на вечери в Солун, какво са договаряли, с кого са договаряли“, добави Атанасова.