"Арсенал" постигна третата си поредна победа през сезона във Висшата лига. В двубой от третия кръг столичани се наложиха лесно с 3:0 като гости срещу "Борнемут", информира БТА.

В самото начало "артилеристите" вече водеха с 2:0. Още в петата минута Мартин Йодегор се разписа при добавка, завършвайки атака, при която Габриел Мартинели стреля, но Марк Траверс блокира шута му с крака. 

Само шест минути след това Йодегор реализира второто си попадение след асистенция на Габриел Жезус.

След почивката "Арсенал" продължи да играе по-силно и в 54-та минута Гланит Джака подаде за Уилиям Салиба, който реализира третия гол с удар в горния десен ъгъл.

Десет минути преди края на редовното време Арън Рамсдейл спаси вратата си от попадение след опит за намаляване на резултата от страна на Кийфър Муур.

Лондончани са начело в класирането с актив от 9 точки, докато "черешките" имат една победи и 3 точки на 14-та позиция. "Артилеристите" спечелиха първите си три срещи от шампионата за първи път след сезон 2004-2005.

В неделя шампионът "Манчестър Сити" гостува на "Нюкасъл", докато "Лийдс" приема "Челси".

"Тотнъм" победи с 1:0 "Уулвърхямптън" в първи мач от третия кръг на Висшата лига, а успехът изкачи "шпорите" поне временно начело в класирането със седем точки.

На "Тотнъм Хотспър стейдиъм" в Лондон единственото попадение падна в 64-та минута, когато Хари Кейн се разписа с глава след центриране от корнер. За английския национал попадението е 185-о във Висшата лига и с него той изпревари бившия нападател на "Манчестър Сити" Серхио Агуеро. До момента англичанинът и аржентинецът разделяха първото място в класацията за най-много голове в английския шампионат с екип на един отбор.

През първите 45 минути двата отбора не предложиха нищо запомнящо се, но в началото на втората част домакините от "Тотнъм" осъществиха сериозен натиск. В 52-рата минута удар с глава на Кейн намери напречната греда на вратата на гостите, а при добавката шутът на Хюн-мин Сон с левия крак бе уловен от вратаря Жозе Са.

Десетина минути по-късно Сон отново се озова на добра позиция, но ударът му от малък ъгъл се удари от външната страна на гредата на "вълците".

В 64-та минута натискът на "шпорите" се увенча с успех. Сон центрира от корнер към близката греда към Иван Перишич, който технично продължи зад гърба си с глава топката и тя попадна у непокрития Кейн, който от около метър нямаше как да сбърка.

До края на двубоя "Уулвърхямптън" хвърли сериозни усилия в търсене на гол, но футболистите на Тотнъм успяха да затворят всички празни пространства в отбраната си и не позволиха да се стигне до изравняване.

След поражението "вълците" остават на 14-о място в класирането с една точка и един отбелязан гол в три срещи.