Хипхоп и денс-динозавърът Turbo B от легендарния дует Snap! е голямата звезда на поредния "Дъбрава фест".

Клуб Z неколкократно писа за приятното събитие край Благоевград, което се бори успешно за свое място под слънцето, въпреки натоварения фестивален и концертен живот в страната.

Тази година на 2 и 3 септември 2022 г. на познатото място до кметството в село Дъбрава ще се проведе традиционният фест, организиран от Община Благоевград и Асоциация за развитие на българското село.

В първия ден сцената е заето от продуцента, звуков инженер и диджей D-Trax, а след него - от Deep Zone с DJ Диан Соло и Надя. Хедлайнер именно тогава е Turbo B от Snap!.

Втората вечер - на 3 септември, е запазена за рок, като традиционно на сцената ще излезе благоевградската банда Black Rose. Отново ще бъде дадено поле за изява и на млади таланти, като ще слушаме Electric Roxy.

Хедлайнери тук ще са Eurosmith – първата европейска "трибют" група, създадена през 1997 г. с подкрепата и съдействието на Aerosmith. Италианците дори са близки с "оригиналите" си и ги имитират напълно.

Това е 7-о издание на феста, който като много други също пострада и не се състоя през 2021 г. Само тя бе "нулева" заради пандемията от коронавирус.

Традиционно входът на красивата поляна е свободен.