Германската полиция претърси днес над 60 жилища и офиси в 11 провинции в страната в акция срещу неонацистка организация. Има много задържани.

Над 800 следователи проведоха мащабна акция по задържането на неонацистка организация, планирала атаки срещу полиция и цивилни граждани в Германия. 

Център на мрежата е била групировка в източногерманския град Айзенах. Общо 50 души са обвинени в членството в нея. В Айзенах неонацистката групировка е била официално известна като боен клуб "Нокаут 51". Повечето задържани са обвинени в нанасяне на телесна повреда на хора предимно от лявата сцена, но и на полицаи обвинените са се опитвали да организират "граждански отряди за опазване на реда". Именно тези граждански отряди са пребивали множество хора през януари и февруари.

Хора от тази групировка са участвали и в множество протести срещу пандемичните мерки, за да провокират насилие. Разследването срещу тях тече още от 2019 година. Разследва се и друга групировка, наричаща себе си "Дивизия атомни оръжия", както и вече забранената "Комбат 18".