Основателят на Facebook Марк Зукърбърг инвестира много пари и време в своя проект за "метавселена" - но платформата за виртуална реалност на Meta търпи само критики от създаването си.

Най-много подигравки отнесе грозният виртуален аватар на самия Зукърбърг, който той ползва в редица рекламни клипчета на платформата Horizon Worlds. И от артистична, и от компютърно-графична гледна точка аватарите на платформата изглеждат като нещо от 90-те.

Затова създателят на Facebook представи нов аватар - но отнесе и нова порция подигравки заради неестествения и пластмасов вид и на този виртуален образ.

Преди време Зукърбърг оправда лошата графика в Horizon Worlds с "бързане" - макар че гейм-студия с много по-малко възможности от Meta създават графично красиви светове много по-бързо. И обеща по-добра графика, но първите кадри от нея индикират по-скоро опция за по-висока резолюция.

Все още не е ясно и точно какъв е смисълът на Horizon Worlds - платформата има по-малко функции от дори най-базовите масови мултиигрови онлайн игри, изглежда значително по-зле и не предлага нищо ново на пазара. А акциите на Meta и популярността на Facebook продължават да спадат.