"Манчестър Юнайтед" е близо до привличането на Ерик Тен Хааг за постоянен старши треньор, съобщава Би Би Си, позовавайки се на свои източници. Той е наставник на "Аякс" и е спряган за "Олд Трафорд" още преди Оле Гунар Солскяр да бъде уволнен миналата есен.

Сега начело на "червените дяволи" е Ралф Рангник, който ще остане в клуба като съветник - той също е препоръчал Тен Хааг.

"Юнайтед" няма да бърза да обяви нидерландеца от уважение към сегашния му клуб, който води битка за титлата на "ниската земя" с ПСВ "Айндховен". Същевременно някогашният гранд на Висшата лига почти няма шансове за топ 4 и по всичко изглежда, че догодина няма да играе в Шампионската лига.

Същевременно не е изключен обрат, идването на Тен Хааг в Театъра на мечтите не е напълно сигурно, подчертава Би Би Си. Доскоро като фаворит се сочеше Маурисио Почетино, който може да се раздели с "Пари Сен Жермен". Клубът избира измежду двамата.

Твърди се, че Тен Хааг за момента пасвал повече на клубната структура и визия за развитие. Ако подпише договор, той вероятно ще вземе със себе си свой сънародник, играл в "Юнайтед", за да се ориентира по-бързо на новото място.

А вече вървят спекулации на кои играчи се е спрял. За негов любимец се сочи полузащитника на "Уулвърхемптън" Рубен Невеш, спряган за "Олд Трафорд" още миналото лято. Тен Хаг харесвал Невеш още от времето, в което халфът играеше за "Порто".

25-годишният португалец премина при "вълците" през 2017 г., когато играха в Чемпиъншип. Той им помогна да се завърнат във Висшата лига година по-късно и бързо се превърна в един от най-добрите вътрешни полузащитници във Висшата лига.

"Дейли мейл" спекулира и с други имена: Деклан Райс ("Уест Хем"), Калвин Филипс ("Лийдс"), Хари Кейн ("Тотнъм") и Джон Макгин ("Астън Вила").

В същото време на изхода е Пол Погба, договорът на когото изтича.